Af Jacob Klivager Vestergaard

Så er vi gået ind i december, hvor julestemningen igen skal sprede sig. November var præget af en valgkamp, som selvfølgelig har fyldt meget. Men har du også været dybt optaget af kommunal- og regionsvalget? Så er her 5 nyheder du helt sikkert missede på grund af valgkampen!

1: #Paradisepapers – endnu et læk der omfattende skattely. I starten af November kom der endnu et læk, som viste, at de superrige gemmer penge i skattely. Denne gang var det også den skattebetalte dronning af United Kingdom, bosiddende i det skattebetalte Buckingham Palace. For gud, dronning og skattely!

2: Der har været klimatopmøde i Bonn. Har der været klimatopmøde? Hvor henne? Jeg blev nødt til at google det, for at kunne finde frem til det igen. Hvis du gerne vil vide hvordan det gik, så endte det med, at landende blev enige om, at der skal gøres status for at finde ud af, hvor meget mere der skal gøres, for at holde de grænser for udledning, der blev aftalt i Paris. FN’s miljøprogram anskuer, at vi kun er nået 1/3 af vejen. Vi skal kæmpe videre!

3: Vi skal have billigere Breezers! Så skal der festes, for regeringen vil holde den vilde fest med billigere Breezers, nødder og det hele! Det bliver virkelig godt! Men desværre skal du finde en anden måde at komme hjem på, for de skar også i den offentlige transport. Men hey! Hvis det regner har de også gjort regnjakker og hormonforstyrrende PVC billigere, så du kan gå hjem. Men festen bliver vild – Alternativet har allerede meldt ud, at de kommer, og vil medbringe både gynger og billeder!

4: Vi har fået indført gratis psykologhjælp for de 18-20 årige!! Det er forhåbentligt ikke noget, du har misset, for vi forsøgte i SFU at gøre folk meget opmærksomme på det! Men vi fik indført gratis psykologhjælp i hele Danmark. Det er et kæmpe skridt for unge, i en kampagne SFU har kæmpet for i mange år.

5: Peter Aalbæk er en klam fyr. Han synes åbenbart at sexchikane overfor ansatte er godt. Det forbereder jo de ansatte på Zentropa på, hvad der venter dem i fremtiden. De kan nemlig forvente at møde klamme typer som Peter Aalbæk! Wait what? Måske vi skulle stoppe med at krænke folk seksuelt? Det er bare et forslag.

Det var altså 5 nyheder, du (måske) missede i november på grund af valget. Men der er selvfølgelig også 5 grunde til at du missede valget – tre mål af Eriksen, en enkelt pind fra Lord Bendtner og et debutmål af AC i en hæsblæsende 5-1 sejr over Irland!