(20, Aarhus, Indmeldt i SFU 2015)

Hvorfor meldte du dig ind i SFU?
– Der var mange ting i samfundet, jeg var utilfreds med. Jeg brugte rigtig meget tid på at sidde og råbe ad fjernsynet over de ting. Nogen skulle ændre noget, mente jeg. Den nogen, fandt jeg ud af, kunne jo lige så godt være mig.
Derudover kommer jeg fra en meget blå del af landet. Vi skulle lave en øvelse i samfundsfag, hvor jeg fandt ud af at jeg var den eneste røde i min klasse. Derfor måtte jeg jo finde det interessefællesskab et andet sted, og det blev SFU.

Hvad synes du er det fedeste ved SFU?
– Man føler man er med til at rykke ved nogle ting i samfundet. Et glimrende eksempel er SFU’s Gratis Psykologhjælp-kampagne, hvor vi har indført det i flere danske kommuner. Det er fedt at mærke, at man på den måde selv får en smule indflydelse. Derudover er der jo festerne, de sociale arrangementer og de mange gode venner.

Hvad er dit bedste minde fra SFU?
– Der er ikke et bestemt, men de bedste minder har jeg fra SFUs Politiske Festival. Det er en fed, afslappet måde at være sammen på som SFUere, hvor der både er afslappet stemning og, sjove sociale aktiviteter og, hvis man vil, nørdede oplæg.
Derudover er der mit første landsmøde. Jeg var helt ny og kendte næsten ingen, men jeg blev taget rigtigt godt imod af de andre mennesker fra de andre afdelinger, selvom ingen kendte mig. Og følelsen af første gang at gå på talerstolen var helt speciel.