Indlægget er udtryk for debattørens egen holdning og ikke nødvendigvis SFU’s officielle holdning. 

Jeg krummer tæer, hver gang jeg læser om regeringens holdninger til hvordan vi løser flygtningeproblematikken. At fokus er blevet, hvordan vi sikrer, at færrest muligt kommer til Danmark.

Det er som om vi har glemt, at det er mennesker, det hele handler om. Helt almindelige mennesker der både har uddannelser og vielsesringe – Men med den forskel, at de flygter fra en krig, de ikke selv har været med til at starte.

Det handler om mennesker der har brug for vores hjælp. Vores fokus burde være, hvordan vi hjælper flest muligt.

Når jeg tænker danskhed, tænker jeg først og fremmest åbenhed, kærlighed, tryghed og medmenneskelighed. Et samfund, hvor der er plads til den enkelte, og hvor vi hjælper hinanden. Men jeg er til gengæld forarget over hvordan, retorikken i flygtningedebatten både er blevet snæversynet og egoistisk. Det er blevet hverdagskost at høre politikere på Borgen, snakke om flygtninge på samme måde, og med samme økonomiske tankegang, som de taler om skattelettelser, konkurrenceevne og kommunale besparelser. For ikke at snakke om den voldsomt ubehagelige tone, der er er at finde, så snart flygtninge bliver nævnt – ofte fundet online, i heftige Facebook-debatter.

Det får mig til at spørge: Hvor er vores medmenneskelighed blevet af?

Vi har haft skræmmeannoncer i libanesiske aviser og vil nu tage flygtninges værdigenstande. Det de har haft med sig hele vejen op gennem Europa – netop de ting der har allermest værdi for dem. De ting vil vi tage fra dem. Det er fuldstændigt umenneskeligt.

Hvordan kan man som regering vælge at indføre grænsekontrol og dermed sende det signal, at vi ikke vil tage del i, at hjælpe mennesker der er på flugt? Venstreregeringens løsning er at hjælpe i nærområderne, men at komme med et finanslovsudspil der indeholder den største besparelse på ulandsbistanden, nogensinde, viser, at det bare er spil for galleriet.

Ikke nok med at vi nu kun bidrager med 0,71% af BNI, går størstedelen af den danske udviklingsbistand nu til Danmark selv.

Flygtningedebatten er blevet så umenneskelig, grov og pinlig og de flygtninge der har kæmpet en lang kamp for at komme væk fra krig og sult, er kommet til et land, der ikke byder dem velkommen.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

Lad os stoppe med at se dem som nasserøve, velfærdsturister og bekvemlighedsflygtninge der kommer ind over Danmarks grænser, uden grund. Det handler ikke om politisk ståsted, men om at vi bliver nødt til at snakke om det her på en anden måde, med både værdighed og respekt. Vi mister noget meget grundlæggende i det danske samfund, hvis vi ikke behandler flygtninge med værdighed. Vi mister vores medmenneskelighed.