Indlægget er udtryk for debattørens egen holdning og ikke nødvendigvis SFU’s officielle holdning.

Af Dina Jans.

Jeg bliver mildest talt rasende men samtidig også frustreret, hver gang jeg hører  regeringen fortælle at vi skal spare på vores velfærdssamfund. De fortæller højt og helligt at vi ikke har råd til at hjælpe mennesker på flugt, at vi er nød til at sænke kontanthjælpen og at det er en ”interessant idé” helt at afskaffe SU’en for kandidatstuderende.

Jeg hører ofte at folk er træt af nasserøve. Men.. Hvem er det i virkeligheden der er de rigtige nassere? I hvert fald ikke flygtninge og kontanthjælpsmodtagere.

I går aftes kunne vi se DR dokumentaren Det store skattelæg, hvor de såkaldte ”Panama papers” viste at Jyske Bank og Nordea hjælper deres kunder med skattelykonstruktioner. 2 så store banker der ikke tager samfundsansvar, men derimod vælger at rådgive i hvordan kunder undgår at betale skat.

Ikke nok med at regeringen er i gang med spare på livet løs, tager bankerne aktivt del i at underminere vores velfærdssamfund.

I skivende stund er regeringen i gang med at rive både miljøet og velfærdssamfundet fra hinanden. De penge der fosser ud af Danmark gennem skattely, kunne blive brugt på at gøre vores velfærdssamfund stærkere. Vi kunne droppe besparelserne af uddannelsessystemet, kontanthjælpen og ulandsbistanden.

Men hvorfor snakker regeringen om besparelser, når den burde stoppe skatteflugten?

Det er useriøst at flere af verdens ledere er på listen over skatteunddragere og dermed sørger for at det er lønmodtagerne der betaler for det fællesskab, de ellers nyder godt af.

Verdens ledere burde være dem der tog det første spadestik hen imod en verden, hvor alle bidrager og hvor skattely ikke eksisterer.

Jeg er så træt af dobbeltmoralen og at der findes rigmænd der mener, at de ikke skal bidrage til det, der er med til at gøre Danmark stærkest; Nemlig velfærdssamfundet.

Det er mig uforståeligt, at det at betale skat, næsten altid bliver associeret med noget negativt. Som om det er noget vi bliver tvunget til at betale og som noget vi ikke får gavn af.

Skat er med til at mindske uligheden i samfundet og skat er noget vi alle får glæde af. Uanset om du er kontanthjælpsmodtager, studerende eller har en direktørpost. Og ja – endda selvom du ikke betaler den.

Jeg er stolt af, at leve i et samfund der bygger på, at alle kan få del i samfundets goder. Skattely er ren og skær grådighed og det skal stoppes.

Så drop beklagelserne og betal din skat med stolthed. Vi bliver alle fattigere, hvis du ikke gør det.