Bliv medlem her.

Betal dit medlemsskab her.

Har du fået ny adresse? Ændre dine oplysninger her.

Meld dig ud: Send en mail til sfu@sfu.dk (inkluder gerne en begrundelse).
(17/5-16 OBS: Det går i øjeblikket lidt længere tid med udmeldelserne end normalt, da vi har meget at se til. Vi håber i vil væbne jer med tålmodighed.)

 

FAQ om medlemsskab af SFU

Hvad hvis jeg har lyst til at være medlem, men ikke har tid til at være aktiv?

Din støtte som medlem er altafgørende, og vi værdsætter den utrolig meget, også hvis du blot ønsker at støtte os passivt ved dit

Din støtte har en stærk signalværdi:
Mange medlemmer gør SFU stærkere. Det betyder, at vores synspunkter har større vægt, når formanden taler med mange unge i ryggen. På den måde er du med til at sikre, at der bliver lyttet til SFU, og debatten trækkes til venstre.

Din støtte har økonomisk betydning:
SFU er båret af frivillige kræfter, men for at de aktive skal kunne lave seje kampagner, skal der også penge til. Størstedelen af SFU’s økonomi er finansieret af Dansk Ungdoms Fællesråd via tipsmidlerne, så når du betaler 75 kr. er du med til at trække vores medlemstal op. Det afgør hvor meget, vi får i støtte, så pengene har ca 10 gange så stor betydning for SFU’s økonomi som for dig.

Hvad koster det?

Det koster 75 kr. om året, at være med i SFU.

Hvad får jeg for mit kontingent?

Ud over muligheden for at være aktiv og demokratisk ret til at påvirke beslutninger, modtager du bl.a. vores medlemsblad Aktivisten og kan være gratis medlem af SF, indtil du fylder 25.

Mener SFU det samme som SF? 

Nej, SFU mener ikke kun det samme som SF, vi udvikler selvstændige politikker hvert år på vores landsmøde, men har meget til fælles med SF og samme ideologiske udgangspunkt.

Hvad kræver det at være medlem? 

Jævnfør vores vedtægter (§5) skal du være under 30 år og tilslutte dig SFU’s formålsparagraf (§2) og principprogram (indsæt link!) . Du må ikke være medlem af et konkurrerende parti eller partilignende organisation (fx må du gerne være medlem af SF, men ikke af Socialdemokratiet), eller en gul fagforening (en fagforening, der konkurrerer med LO-, FTF- eller AV-forbund. Hvis du har spørgsmål til det her kan du selvfølgelig kontakte SFU’s landskontor.

I forhold til aktivitet bestemmer du selvfølgelig fuldkommen selv, om du har lyst til at deltage. Uanset om du er aktiv eller ej er vi glade for, at du vil være medlem!

Ved jeg nok om politik:

Viden om politik er altså ikke en forudsætning for at være med i SFU overhovedet – SFU er åben for alle, der har ønsket om en bedre verden, og som vil bakke op om arbejdet for forandring.

Til gengæld har vi stribevis af kurser og træf, introduktioner for nye medlemmer og løbende oplæg på vores medlemsmøder, hvor vi klæder hinanden på til at deltage i vores kampagner og blive klogere på verden.

Skal man være 100 % enig i al politikken?

Nej, det skal du ikke. Det er højt til loftet og plads det debat i vores organisation. Hvis du går ind for solidaritet, bæredygtighed, lighed og fællesskab, er du meget velkommen i SFU, og kan være med til at præge vores politiske kurs fremadrettet.

Hvad laver man i et ungdomsparti som SFU?

SFU laver mange forskellige aktiviteter. Vi fører kampagner på lokalt og nationalt plan, vi afholder politikkonferencer, kurser og debatseminarer, vi går på gaden og arrangerer demonstrationer. Vi afholder en politisk sommerfestival, laver støttekoncerter og fester, og vi arrangerer underskriftsindsamlinger og protestaktioner for at presse på for forandring af vores samfund.

Vores udgangspunkt for aktiviteter og kampagner er, at alle har noget at bidrage med.

Hvorfor ikke bare være medlem af SF?

Det er vigtigt at have et stærkt ungdomsparti, der kan presse både SF og Regeringen i den rigtige retning, være ungdommens talerør og hele tiden skubbe på forandringen uden for og inden for Christiansborgs mure.

Det er helt afgørende, at unge mennesker står sammen og viser, at politik er andet end de høje herrer på Christiansborg. SFU handler nemlig ikke om, hvad der foregår i folketingssalen, men om at lave aktiviteter, kampagner og have diskussioner, der skaber konkrete resultater.

Derudover sker ting bare nogle gange lidt hurtigere, når det er unge mennesker, der gør det.

Skal man tage til alle mulige møder langt væk?

Nej, det skal du ikke. Der er lokale SFU-afdelinger landet over, så rigtig mange ting foregår lokalt i din egen by – og hvis der ikke er en aktiv afdeling, hjælper vi dig gerne med at forsøge at sætte noget i gang.

Hvis du ønsker det, er der også en masse nationale aktiviteter, konferencer og kurser, hvor vi mødes på tværs af landet.

Kan man få sit kontingent tilbage, hvis man melder sig ud?

Nej, det kan du ikke. Når du har betalt kontingent gælder dit medlemsskab frem til 31. marts. Hvis du skriftligt meddeler din udmeldelse og udmeldelsesårsag til sfu@sfu.dk, kan du blive udmeldt af organisationen, og du vil ikke tælle med i vores medlemsstal, når dette opgøres 1. april.

Bliver jeg meldt ud, hvis jeg undlader at betale kontingent?

Nej det gør du ikke – først efter ikke at have betalt kontingent 2 år i træk. Vi giver vores medlemmer en ekstra chance for at få råd til at være medlemmer, også hvis man har været i restance et enkelt år.

Vi håber, at du vil være med på holdet!