(20, Herlev, Indmeldt i SFU 2012)

Hvorfor meldte du dig ind i SFU?
– Fordi der var, og stadigvæk er, noget grundlæggende galt med vores samfund og vores verden. Verdens rigdom er koncentreret på stadigt færre hænder, og virksomheder udnytter mennesker for et godt ord. Vi ser Vestsahara, som er Afrikas sidste koloni. Vestsahara har været besat af Marokko de sidste 40 år og hvor menneskerettighederne gang på gang bliver overtrådt. Marokko har bygget en mur tværs gennem Vestsahara 1000 kilometer længere end Norge og nægter lokalbefolkningen folkeafstemning. Vi ser en fremadstormende højrenationalisme, der vil lukke Europa inde bag hegn og ståltråd. Der er masser uretfærdigheder verden over, og det er vores ansvar at kæmpe for en friere og mere retfærdig verden.

Hvad synes du er det fedeste ved SFU?
– Vi kalder os Danmarks aktivistiske ungdomsparti, og det gør vi af en grund. Vi sidder ikke bare ned og diskuterer teoretisk socialisme over en kop sort kaffe, vi går rent faktisk ud på gaden og prøver at skabe en forandring. Man kan f.eks. se, hvordan vi er i gang med at rykke den feministiske debat i Danmark, ligesom vores søsterparti SU har gjort det i Norge.

Hvad er dit bedste minde fra SFU?
– Mit både bedste og værste minde må være, da SF meldte sig ud af regeringen. Det var en meget hård tid for SF og SFU. Vi havde tilfældigvis i SFU Nordkøbenhavn planlagt en aktion samme dag. Vi overvejede at aflyse den, men det gjorde vi ikke. Det var vildt at mærke hvordan vi stod sammen i SFU gennem den hårde tid, både lokalt i Nordkøbenhavn og nationalt i hele SF Ungdom.