Integration fremfor hjemsendelse og diskrimination
I SF Ungdom ønsker vi en markant anderledes udlændingepolitik, end den meget restriktive linje som Socialdemokratiet og blå blok støtter op om. En politik hvor Danmark tager internationalt ansvar og hjælper med at tage flere flygtninge end tilfældet er i dag. En politik hvor forældre og børn ikke kan blive skilt ad, og hvor børn ikke bliver fanget i krigsramte lande. En politik hvor vi arbejder for at integrere flygtninge i vores samfund, fremfor at sende dem hjem. Og ikke mindst, ønsker vi en politik hvor flygtninge ikke diskrimineres på baggrund af deres religion og etnicitet.
En retfærdig flygtningepolitik
I de seneste år har flygtningestrømmene til Europa været på et historisk højt niveau, som følge af konflikterne i f.eks. Syrien og Eritrea. Ligeledes begynder klimaforandringerne også at have en effekt på flygtningestrømmene, og antallet af klimaflygtninge forventes at stige markant de næste mange år. Den politiske håndtering af flygtningekrisen i EU, har tydeligt vist at det nuværende flygtningesystem i EU ikke fungerer. De sydeuropæiske lande har skulle løfte en uretfærdig stor del af byrden med modtagelse af de mange flygtninge. Dette er uholdbart. Derfor ønsker SFU et fælles europæiske fordelingssystem, hvor flygtninge der kommet til EU fordeles ligeværdigt mellem medlemslandene. Derudover mener SFU også at det er dybt kritisk at den tidligere regering valgte at lukke for modtagelsen af kvoteflygtninge. Vi mener at Danmark har en international forpligtelse til at hjælpe de svageste flygtninge, og derfor skal Danmark selvfølgelig modtaget kvoteflygtninge, og også langt flere end tilfældet er i dag.
Derudover mener vi også at Danmark har en forpligtelse til at behandle de flygtninge der er i landet langt bedre. Dette gælder særligt de afviste asylansøgere der bliver placeret på udrejsecentrene. Flere undersøgelser viser at flygtninge lever under traumatiserende forhold på udrejsecentrene. Uanset om man er afvist asylansøger eller ej, har man ret til et familieliv og egen bolig. Derfor ønsker vi udrejsecentrene lukket.
Familiesamføring
Det er en grundlæggende rettighed at kunne være sammen med sin familie. Derfor strider det imod FN’s børnekonvention at efterlade børn i krigszoner, og det er i mange tilfælde konsekvensen af den begrænsede familiesammenføring, da børn ofte ikke kan klare den horrible flugt til Europa. Derfor kæmper SFU for en ændring af reglerne for familiesammenføring der involverer:
En afskaffelse af 24-års reglen
Afskaffelse af tilknytningskravet for familiesammenføring
At man får ret til familiesammenføring, når man har opnået asyl.
Integration er et samfundsansvar
SFU ønsker et samfund hvor vi i højere grad mødes på tværs af sociale skel. Både fordi det fremmer forståelsen på tværs af kulturer, men også flygtninges muligheder for at blive integreret bliver styrket af at skabe et netværk med danske borgere. Derfor ønsker vi også på sigt at opbryde ghettoerne, og få flere blandede boligområder. Vi ønsker at omlægge skoledistrikterne i de større byer, så børn med forskellige etniciteter mødes i folkeskolen.
For at integrationen skal lykkes er det også afgørende at de love og regler der i dag uretfærdigt diskriminerer flygtninge og indvandrere tilbagerulles. Dette gælder i særdeleshed integrationsydelsen, der fattiggør flygtningefamilier og hæmmer integrationen. For SFU er det vigtigt at vi stiller krav til at flygtninge skal bidrage til samfundet i det omfang de kan, men vi mener at de krav vi stiller dem skal være de samme som vi stiller til alle borgere i samfundet.
Læs mere:
Her kan du læse SFU’s politikvedtagelser vedrørende integrationspolitik. Politikvedtagelserne er ofte lidt længere og mere udførlig end teksten her på sfu.dk.