Trivsel og samvær
For at SFU kan blive den organisation, vi ønsker, er vi nødt til at have fokus på, hvordan vi behandler hinanden i sociale sammenhænge. Vi skal sikre et SFU, hvor alle kan være trygge og glade; til festerne, i de politiske diskussioner, og når vi mødes udenfor SFU. På den måde kan vi sikre, at alle kan udnytte deres fulde potentiale og bidrage til at gøre SFU større, stærkere og bedre end det allerede er.
For at sikre, at SFU er og forbliver den mangfoldige organisation, vi ønsker, den skal være, er det vigtigt, vi forholder os til de ting, der nogle gange kan være svære at forholde sig til. I nedenstående dokument gennemgås det, hvad SFU’s trivsel- og samværspolitik er, hvad vores egne regler siger, hvad lovgivningen siger, og hvordan vi skal forholde os til dette.
SFUs trivsels- og samværspolitik er senest opdateret på et landsledelsesmøde i juni 2023. Samværspolitikken gælder for nationale arrangementer i SFU og i SFU’s digitale fora, og beskriver, hvordan vi håndterer grænseoverskridende adfærd samt SFU’s regler for alkohol og fester. Med politikken følger også en stor opfordring til, at man lokalt følger samme politik eller udvikler sin egen trivsel- og samværspolitik.
Udover selve trivsel- og samværspolitikken indeholder nedenstående dokument også to tillæg - et om proceduren ved henvendelser om brud på samværspolitikken og et om landsledelsens ansvar.
Til forældre / værge
For SFU er det fuldstændigt afgørende, at alle kan føle sig trygge i vores fællesskab, uanset alder, personlighed og andre forskelligheder. Nedenfor her, kan du få mere information som forældre eller værge.
Hvis du har nogle spørgsmål, bekymringer eller undren er du altid mere end velkommen til at skrive eller ringe til os på 35 36 17 77 eller sfu@sfu.dk. Du kan også skrive direkte til vores organisatoriske leder, David Dam Jensen, på dd@sfu.dk.