Trivsel for alle

I SFU ønsker vi et samfund, hvor der er mindre stress, pres og diskrimination. Derfor kæmper vi for, at vores uddannelsessystem og samfund bliver mere fleksibelt.

Stress er blevet en folkesygdom, og flere og flere bliver ramt af stress, depression eller andre udfordringer. Særligt ungdommen er ramt af den stress, som vores samfund skaber. Derfor vil vi ændre samfundet, så presset bliver mindre, og trivslen bliver større.

Uddannelser med mere trivsel

Mange unge rammes af stress, depression og andre trivselsrelaterede problemer, og det sker særligt på vores uddannelsessteder. Eksaminer, adgangskrav og karakterer spiller en stor rolle, og det vil vi ændre. Vores uddannelser skal danne unge, ikke stresse dem og give dem et stempel, som sammenfatter deres værdi. Sådan er det desværre i dag. Vi vil have færre karakterer og mere trivsel. Vi skal også blive bedre til at omfavne de unge, som f.eks. er ordblinde, talblinde eller har andre udfordringer. Ingen skal udelukkes på grund af medfødte problemer.

Et velfærdssamfund der griber alle

I 2019 blev gratis psykologhjælp til virkelighed. Det var et forslag, som SFU har kæmpet for i årevis. Det er bare et af mange forslag, som skal gribe dem, der bliver ramt af psykiske problemer i forbindelse med trivsel. Vi skal forebygge, så færre bliver ramt af psykisk sygdom, men vi skal have et velfærdssamfund, der griber dem, som bliver ramt. Derfor skal vi både have en bedre psykiatri, som følger patienterne til dørs, og som har pladser nok. Vi skal også have et gratis tilbud om psykologhjælp for alle. For når man brækker benet, betaler man med sundhedskortet, men når man knækker psyken, skal man have kreditkortet frem.

Ingen skal diskrimineres

Undersøgelser viser igen og igen, at diskrimination er et problem. Både i sundhedssystemet og på arbejdsmarkedet. Det bidrager til mistrivslen, at grupper ikke føler sig velkomne i samfundet. I sundhedsvæsenet mangler der et fokus på LGBT-personers problemer, og der mangler læger, der forstår minoritetsetniske danskeres problemer. Diskrimination på gaden er også et stort problem, og derfor skal der laves handlingsplaner for, hvordan det skal løses.

Læs mere:

Her kan du læse SFU’s politikvedtagelser vedrørende trivsel. Politikvedtagelserne er ofte lidt længere og mere udførlig end teksten her på sfu.dk.

 

Måske er du også interesseret i: